Papricas de pui

Puiul se curata, se feliaza si se prajeste in ulei. Bucatile de carne se scot pe o farfurie, iar in uleiul ramas de la friptura se caleste o ceapa mar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui
  • 1 ceapa mare
  • 1 ceasca de ulei
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 1 lingura de bulion
  • sare
  • 2 linguri de unt
  • 1 ou
  • faina

Mod de preparare

Puiul se curata, se feliaza si se prajeste in ulei. Bucatile de carne se scot pe o farfurie, iar in uleiul ramas de la friptura se caleste o ceapa mare tocata marunt. Cand ceapa devine sticloasa, se adauga boiaua de ardei si putina sare. Se amesteca bulionul cu o ceasca mare de apa si se stinge sosul de ceapa. Se pune carnea in sos si se fierbe inabusit un sfert de ora. Se incearca carnea, se mai fierbe daca nu patrunde furculita in ea, si se pregatesc galusteie din faina, ou si unt. Se inmoaie untul pe foc mic, se freaca spuma, se adauga faina in ploaie, apoi se adauga galbenusul de ou. Se pune un praf de sare si se freaca in continuare pana cand amestecul devine un aluat vartos. Se ia din aluat cu lingurita si se pun galustele la fiert in apa care clocoteste. Se micsoreaza focul, pentru ca aluatul sa nu se desfaca, se scot galustele cand se lasa la fundul oalei in care fierb si se scurg. Se pun sa fiarba cu carnea in sos. Se fierbe mancarea la foc mic, se potriveste de sare si se ia de pe foc atunci cand carnea este bine fiarta.
Mancarea se serveste calda.

Alte retete care contin carne de pui:

Piept de pui cu paste

Pui cu ananas

Supa de pui cu galuste

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de galbiori cu sos de smantana si usturoi

Ador ciupercile de padure, imi plac si ori de cate ori am ocazia, le savurez cu mare pofta in preparate diverse.  

Tocanita de galbiori cu sos de smantana si usturoi
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide