Papricas

Se prepara din carne de pui, vitel, purcel, berbec. Ceapa taiata marunt se inabuse cu grasime, cu boia si cu carnea taiata bucati. Se pun si ardeii in

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne
  • 10 cepe
  • 2 linguri grasime
  • 2 linguri boia de ardei dulce
  • sare
  • 2 ardei grasi; Galustele pentru papricas: ¾ pahar apa
  • 1 pahar faina
  • 2 oua
  • 100g grasime
  • sare

Mod de preparare

Se prepara din carne de pui, vitel, purcel, berbec. Ceapa taiata marunt se inabuse cu grasime, cu boia si cu carnea taiata bucati. Se pun si ardeii intregi. Se adauga cite putina apa, pe masura ce scade. Este gata cind carnea a fiert bine si sosul a scazut. Carnea de berbec fiind mai tare, mai intii se prajeste si se fierbe Se serveste cu galusti. Galustile se pregatesc astfel: se clocoteste apa cu sare si grasime. Se toarna faina toata odata, amestecind mereu. Se ia de pe foc, se mai amesteca putin si cind este inca putin calda, se adauga ouale intregi. Se amesteca bine. Se iau cu lingurita galuste, se pun in apa clocotita si se fierb. Sint gata in momentul in care ies la suprafata. Se adauga in papricasul clocotit. Galustele se mai pot prepara si astfel: se freaca 2 linguri faina, 1 ou, 2 linguri unt, sare si se procedeaza ca mai sus.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post