Paneuri de pui in Noul Philips AirFryer

Paneurile de pui in Noul Philips AirFryer sunt sanatoase si delicioase si iti asigura si confort prin faptul ca se fac aproape singure.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 bucati de piept de pui cu os
  • 3 bucati de piept de pui fara os
  • 3 pulpe de pui
  • 3 oua
  • 100 g faina
  • 200 g pesmet alb
  • sare
  • piper macinat
  • oregano uscat
  • 400 g cartofi curatati de coaja

Mod de preparare

Carnea de pui o spalam,o uscam tamponand-o cu prosoape de hartie,apoi o presaram cu sare,piper macinat si oregano uscat.
Pregatim trei tavite in care vom pune separate faina,ouale batute si pesmetul.
Tavalim fiecare bucata de carne prin faina,apoi prin oua si ultima data prin pesmet,presand usor cu palma pesmetul pe ambele parti ale bucatilor. Bucatile le vom asezam pe o alta tavita.
Pregatim Noul Philips AirFryer, introducandu-l in priza fara a fi in apropierea unor materiale inflamabile si intotdeauna pe o suprafata plana si stabila, este totusi un aparat "cu greutate" !
Scoatem usor tavita,in care este incorporata sita si asezam doua sau trei bucati de carne,in functie de marimea lor,apoi impingem tavita in locul ei pana auzim"click".
Reglam temperatura ,rotind usor gradatia la 180 de grade ,iar timpul de prajire la 25 de minute.
La sfarsitul celor 25 de minute vom trage usor de tavita, vom apasa butonul de pe manerul ei, iar sita o putem ridica cu usurinta pentru a scoate cu un cleste bucatile prajite.
In cazul in care dorim si o garnitura, cartofii ii vom taia felii subtiri, groase sau cuburi, ii vom presara cu sare, piper macinat sau la alegere boia, chili, verdeturi si ii vom amesteca cu MAXIM o lingurita de ulei pentru a iesi crocanti.
Pentru cartofi vom folosi o temperatura de 170-180 de grade, iar timpul maxim este de 15-20 de minute in functie de marimea feliilor de cartofi.

In cazul in care dorim sa prajim carne si cartofi simultan, avem in ajutor un perete despartitor care se introduce in mijlocul sitei !
Simplu, economie de ulei, fara stropi sariti pe aragaz !

Dupa prajirea bucatilor si servirea lor, am observat ca pieptii de pui care aveau os au fost suculenti, nu au ramas cruzi la interior, cum ar fi ramas daca erau prajiti in baie de ulei.
Pieptii de pui fara os, dupa prajire in Philips AirFry au fost suculenti .
Pulpele de pui, asemenea pieptilor de pui cu os au fost suculente si important : patrunse la interior in Noul Philips AirFryer.
Cartofii prajiti au fost crocanti .

Tavita si sita se pot spala foarte usor si manual ( fiind lasate in apa calda cu detergent 15 minute ) cu un burete special pentru teflon!

PS :
In timpul prajirii paneurilor, fiind setat cronometrul Noului Philips AirFryer, m-am putut ocupa separat si de desert !


Putem servi paneurile de pui alaturi de cartofi prajiti si un sos iute de la Bunatati din Natura.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors