Ostropel din carne de gaina

Se spala carnea si se rumeneste in ulei incins, dupa care se acopera cu apa calda si se fierbe la foc mic o jumatate de ora. Se foloseste doar jumatat

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 jumatate de gaina sau
  • maruntaiele si aripile de la o gaina mare
  • 2 ardei grasi
  • 1 kg de rosii
  • 1 ceapa mica
  • sare
  • 1 ceasca de ulei

Mod de preparare

Se spala carnea si se rumeneste in ulei incins, dupa care se acopera cu apa calda si se fierbe la foc mic o jumatate de ora. Se foloseste doar jumatate din cantitatea de ulei. In uleiul ramas se caleste o ceapa tocata marunt impreuna cu doi ardei grasi taiati fasii. Cand ceapa devine sticloasa, se pun rosiile decojite si taiate felii subtiri, se sareaza si se pipereaza dupa gust sosul si se lasa sa fiarba la foc potrivit o jumatate de ora. Se pune carnea in sos, se mai fierbe mancarea un sfert de ora impreuna cu usturoiul tocat marunt, apoi se ia de pe foc. Ostropelul de gaina trebuie sa fie gras.
Se serveste fierbinte, cu mamaliguta calda.

Alte retete culinare:

Ostropel de pui cu ciuperci

Friptura de pui

Cartofi la cuptor

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post