Ostropel de rata cu usturoi si dafin

Pentru ostropel de rata cu usturoi si dafin se curata si se spala rata, se taie bucati, se sareaza si se inabusa intr-o cratita cu putina grasime sau ulei.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 rata
  • 2-3 cepe
  • ½ lingura faina
  • zeama de carne
  • 1 lingura bulion de rosii
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • cateva boabe de piper
  • o foaie dafin
  • 2-3 linguri otet de vin
  • grasime sau ulei

Mod de preparare

Pentru ostropel de rata cu usturoi si dafin se curata si se spala rata, se taie bucati, se sareaza si se inabusa intr-o cratita cu putina grasime sau ulei. Se lasa sa se rumeneasca, adaugind cite putina apa. Se taie cepele felii subtiri si se amesteca cu putina unsoare sau ulei si cu jumatatea de lingura de faina. Se stinge cu putina apa sau zeama de carne. Se adauga apoi o lingura de bulion, usturoiul, piperul, sarea, frunza de dafin. Se toarna sosul peste carne, se lasa sa fiarba pana ce rata e destul de frageda. Cand e aproape gata, se adauga otetul si se mai lasa sa dea un clocot. Sosul trebuie sa fie potrivit de scazut. In acelasi mod se prepara si ostropelul de gisca sau de gaina.


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors