Ostropel de rata

Se curata si se spala rata, se taie bucati, se sareaza si se inabusa intr-o cratita cu putina grasime sau ulei. Se lasa sa se rumeneasca, adaugind cit

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 rata
  • 2-3 cepe
  • 1/2 lingura faina
  • zeama de carne
  • 1 lingura bulion de rosii
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • citeva boabe de piper
  • o foaie dafin
  • 2-3 linguri otet de vin
  • grasime sau ulei

Mod de preparare

Se curata si se spala rata, se taie bucati, se sareaza si se inabusa intr-o cratita cu putina grasime sau ulei. Se lasa sa se rumeneasca, adaugind cite putina apa. Se taie cepele felii subtiri si se amesteca cu putina unsoare sau ulei si cu jumatatea de lingura de faina. Se stinge cu putina apa sau zeama de carne. Se adauga apoi o lingura de bulion, usturoiul, piperul, sarea, frunza de dafin. Se toarna sosul peste carne, se lasa sa fiarba pina ce rata e destul de frageda. Cind e aproape gata, se adauga otetul si se mai lasa sa dea un clocot. Sosul trebuie sa fie potrivit de scazut. In acelasi mod se prepara si ostropelul de gisca sau de gaina.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post