Ossobuco alla milanese este o reteta specific italiana, care imbina perfect aromele mediteraneene si care se gateste lent, pana cand carnea capata un gust divin si se topeste in gura.
Bucatile de carne se condimenteaza cu sare si piper, se dau prin faina si se prajesc pe fiecare parte, in putin cu ulei, pana se rumenesc usor si se scot.
Grasimea ramasa in cratita se stinge cu vin, se adauga bucatile de carne, legumele, supa cat sa acopere tot, cimbru, rozmarin si boabe de piper.
Carnea astfel pregatita se lasa pe foc mic si acoperita cu capac pana se fragezeste foarte bine, 3-4 ore. Se mai adauga supa / apa fierbinte cand este nevoie.
Spre final se adauga sucul de rosii in care se dizolva putin zahar.
Se poate orna cu Gremolata. Este un dressing uscat facut din patrunjel, usturoi zdrobit, coaja de portocala/lamaie, sare si piper. Se mai poate adauga suc de lamaie si ulei de masline.
Ca si garnitura, se poate folosi piure de cartofi / risotto alla milanese realizat din:
1 ceapa, 100 gr. de unt, ½ lg. cu sofran, 2 lg. cu maduva de oase de vita, 300 gr. de orez arborio, 5 lg. cu vin alb, sare, piper, supa ( aprox. de 3 ori cantitatea orezului), 100 gr. de unt si 8 lg. cu parmezan.
Ceapa se caleste in jumatate din cantitatea de unt (50 gr.), se adauga sofranul si se amesteca pentru a elibera culoarea, (daca se foloseste maduva, se adauga odata cu ceapa). Se adauga orezul si se amesteca 2 minute, apoi vinul si se condimenteaza cu sare si piper. Se amesteca pana cand orezul absoarbe vinul. Apoi se adauga cate putin din supa, si tot asa, pana cand orezul absoarbe suficient lichid. La final se adauga restul de unt, jumatate din parmezan (4 lg.), orezul si se lasa acoperit cu capac 2 min. Se serveste imediat cu toping din parmezanul si untul ramas.
Ossobuco alla milanese se serveste alaturi de risotto alla milanese cu Gremolata sau cu piure de cartofi.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post