Muschiulet in crusta de piper mozaic

Miezul de paine se rupe bucatele si se introduce in blender/robot pana ies firmituri. Untul se freaca bine cu un praf de sare pana se inmoaie (si se s

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • un muschiulet de porc (400 gr)
  • unt gras - 75 gr
  • usturoi - o capatana + 3 catei
  • miezul de la 1/4 de franzela alba (cam 50-75 gr)
  • piper mozaic boabe - o lingurita cu varf
  • sunca cu putina grasime sau bacon - 3-4 feliute
  • 2 crengute de rozmarin + 3-4 de cimbru
  • sare dupa gust
  • o bucata de folie alimentara

Mod de preparare

Miezul de paine se rupe bucatele si se introduce in blender/robot pana ies firmituri.

Untul se freaca bine cu un praf de sare pana se inmoaie (si se scurge excesul de apa, daca e cazul).

Rozmarinul si cimbrul se toaca marunt, se zdrobesc 2 catei de usturoi si se macina/zdrobeste piperul mozaic. Se adauga peste unt si se amesteca bine.

Se adauga firmiturile de paine (eventual mai gustati si de sare) si se amesteca bine pana iese o pasta mai grosuta.

Se intinde o bucata de folie de plastic si se intinde pasta pe ea, intr-un dreptunghi de lungimea muschiului si cam de 3 ori latimea lui. (operatiunea se realizeaza cu succes cu dosul lingurii de lemn, cu un sucitor sau un cutit). Stratul trebuie sa fie cam de 2mm.

Se introduce apoi la frigider sa se intareasca. (in 15-20 min deja s-a intarit)

Muschiuletul de porc se spala, se condimenteaza cu sare si piper si se taie un buzunar orizontal.

Buzunarul (condimentat si el) se umple cu feliile de sunca/bacon (decupate cat sa incapa perfect), un catel de usturoi taiat feliute subtiri si cateva frunzulite de rozmarin si cimbru.

Se prind marginile cu scobitori (sa nu fuga umplutura) si se pune intr-o tigaie cu ulei incins, impreuna cu capatana de usturoi taiata pe jumatate si cateva crengute de cimbru si rozmarin.

Dupa ce se rumeneste (cam 20 min, intors pe toate partile) se scoate pe o farfurie si se lasa 15 min sa se raceasca.

Apoi, se pune in tava si se inveleste cu pasta de la frigider, indepartand usor folia. Operatiunea trebuie facuta repejor, ca se topeste untul.

Se introduce in cuptorul incins pana se intareste pasta de deasupra (cam 20-30 min, depinde si de cuptor)
Pofta buna!

Reteta Muschiulet in crusta de piper mozaic a fost propusa de Alina_Blue pe forum culinar.ro

Alte retete cu muschiulet de porc gasiti aici:

Cotlet de porc cu legume si sos de lamaie,

Rulade de porc,

Muschi de porc a la Jamie

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post