Muschi fript cu compot de prune

Carnea se taie in felii de aproximativ 3 cm. si se usca folosind prosoape de hartie. Prunele uscate se feliaza si se pun la fiert ca. 10 min. in 0,2 l

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 bucata de carne de porc (sau 500 g de coapsa)
  • 10 prune uscate
  • 2 linguri de zahar
  • piper
  • 1 lingura de ulei
  • 1 ceasca unt
  • sare
  • 1 ceapa
  • 2 mere acrisoare
  • 1 lamaie
  • 0.5 lingurite de cimbru
  • 1 l smantana

Mod de preparare

Carnea se taie in felii de aproximativ 3 cm. si se usca folosind prosoape de hartie. Prunele uscate se feliaza si se pun la fiert ca. 10 min. in 0,2 l apa indulcita.

Se pipereaza carnea si se pune la prajit timp de 1 minut in unt si ulei fierbinte. Apoi continua sa le prajesti timp de 3-4 minute pe fiecare parte, la foc mediu, pana cand sunt bine patrunse.

Cand carnea este gata, se aseaza pe o farfurie separata, se adauga sare si se acopera cu folie. Se taie ceapa marunt si se caleste in uleiul ramas in tigaie.

Merele se taie bucati si se adauga o lingurita rasa de coaja de lamaie, prunele uscate, cimbru, putina zeama de compot de prune si ceapa. Se lasa la fiert inca 5 minute.

In cele din urma, se toarna smantana si se lasa la fiert pana cand se ingroasa.
Alte retete recomandate:

Chiftele dovlecei

Dovlecei gratinati

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala