Muschi file gratinat cu emmentaler

O reteta culinara delicioasa si apetisanta de muschi file gratinat cu emmentaler, care va starni multa admiratie din partea tuturor.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii):
  • 500 g muschi file de porc
  • sare
  • piper
  • 25 g unt
  • 2 linguri ulei
  • 50 g ceapa
  • 300 g ciuperci champignon
  • 125 ml vin alb
  • 150 ml smantana
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 1 lingura unt
  • 1 lingură făina
  • unt pentru formele pentru copt
  • 120 g Emmentaler Delaco ras

Mod de preparare

Pentru a pregati aceasta minunata reteta, incepi prin a taia muschiul file transversal, in felii de aproximativ 0.5 cm, pe care il saram si il piperam. Intr-o tigaie vom incinge untul si uleiul, prajind feliile de muschi 1-2 minute pe fiecare parte.

Intr-o alta tigaie punem ceapa si ciupercile champignon la rumenit, stingandu-le cu vin alb si smantana. Amestecam lingura de unt cu faina, sarea si piperul si le adaugm si pe acestea in sos.

Adaugam si feliile de carne in sos, presaram patrunjelul si lasam la foc pana totul se incalzeste bine.

Intr-un vas termorezistent uns cu unt, adaugam compozitia de muchi cu sos, presaram emmentaler ras si punem la cuptor pana se gratineaza frumos.

Pofta buna!


Muschiul file gratinat se serveste cu garnitura preferata.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors