Muschi file de vaca a la flamande

Se rumenesc feliile de muschi in ulei fierbinte, sarate si piperate, dupa gust. Se lasa in vasul in care s-au prajit, se acopera cu o cana de supa de

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 felii de muschi file
  • 1 pahar de vin alb
  • 1 ceasca de ulei
  • 500 gr prune afumate
  • 1 piept de pasare
  • 1 cana de supa
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Se rumenesc feliile de muschi in ulei fierbinte, sarate si piperate, dupa gust. Se lasa in vasul in care s-au prajit, se acopera cu o cana de supa de zarzavat sau de carne si un pahar mic de vin alb. Se acopera cratita si se lasa sa fiarba la foc mic, douazeci de minute. Prunele se spala, li se scot samburii si se lasa in apa rece o ora. Se arunca apa in care au stat, se pun prunele peste friptura si se mai fierb impreuna o ora. Se adauga apa calda in timpul fierberii, pentru ca mancarea sa nu scada de tot Cand prunele au ajuns la forma lor initiala, mancarea este gata. Se pune peste ea un piept de pasare taiat felii groase, se mai fierb impreuna un sfert de ora, dupa care se ia cratita de pe foc.
Mancarea se serveste calda, cu paine proaspata.

Alte retete care contin carne:

Pulpe de pui la cuptor

Papricas de pui

Pui la tigaie

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciocolata de casa

Ciocolata asta este dedicatie pentru sotul meu, ii place asa de mult...Mai ales ca e facuta de mine. ;;)

Ciocolata de casa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide