Muschi de vita umplut cu carne si legume

Pentru muschi de vita umplut cu carne si legume carnea se spala si se scoate miezul. Carnea de porc se spala, se curata, se taie bucati, se da prin masina de tocat.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • muschi de vita - 500 g
  • orez - 50 g
  • carne de porc - 150 g
  • castraveti murati - 150 g
  • ulei - 100 ml
  • faina - 25 g
  • smantana - 50 g
  • cartofi - 1 kg
  • ceapa - 100 g
  • morcovi - 100 g
  • patrunjel radacina - 50 g
  • vin alb - 50 ml
  • oua - 1 bucata
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • pasta de tomate - 50 g
  • foi de dafin
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru muschi de vita umplut cu carne si legume carnea se spala si se scoate miezul. Carnea de porc se spala, se curata, se taie bucati, se da prin masina de tocat cu sita deasa impreuna cu carnea rezultata din mijlocul muschiului. Orezul se alege de impuritati, se spala, se fierbe in apa cu sare si apoi se raceste. Castravetii se spala, se curata de coaja si seminte si se taie cuburi. Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie felii. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Oul se trece sub jet de apa rece. Pasta de tomate se dilueaza in 25 ml apa. Faina se cerne. in 50 ml ulei si 50 ml apa se inabusa 1 din cantitatea de ceapa impreuna cu carnea tocata. Se raceste, se da din nou prin masina de tocat. La compozitia de carne se adauga orez fiert, castraveti murati, ou, sare si piper; se amesteca pentru omogenizare. Cu aceasta compozitie se umple muschiul, care se inabusa la cuptor in 50 ml ulei cu 75 ml apa (din cand in cand se stropeste cu o parte din cantitatea de jiu format). Cand este gata, se scoate separat. in jiul ramas se inabusa ceapa, morcovi, patrunjel radacina, se adauga faina dizolvata in 25 ml apa rece, pasta de tomate, vin, foi de dafin (dupa gust) si se fierb cca 15 minute. Sosul se paseaza peste ruloul de carne, se adauga smantana si se mai fierb impreuna inca 5 minute.

La servire, se portioneaza. Muschiul de vita umplut cu carne si legume se serveste cald, cu sos si patrunjel verde deasupra.


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors