Muschi de vita in sos de vin rosu

Cu 2 zile inainte de preparare muschiul se pune in saramura: se taie felii de grosimea unui deget, se ung pe ambele parti cu mustar, se presara cu sa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g muschi
  • 200 g ceapa (alba)
  • 200 ml vin rosu
  • sec
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita mustar
  • Ulei
  • Sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Cu 2 zile inainte de preparare muschiul se pune in saramura: se taie felii de grosimea unui deget, se ung pe ambele parti cu mustar, se presara cu sare si piper macinat. Se pun intr-o cratita, se toarna ulei cat sa acopere feliile de carne, se acopera cu un capac si se pune la rece. Inainte de a fi gatite, feliile se fragezesc putin. In ulei incins se prajesc putin pe ambele parti, dupa care se scot din tigaie. In uleiul ramas in tigaie se toarna zaharul, se caramelizeaza, se toarna vinul, iar dupa ce s-a dizolvat zaharul, se adauga ceapa taiata felii subtiri si se fierbe cateva minute in acest sos. La final se adauga feliile de carne, si, acoperit, se fierbe pana cand acestea se inmoi. Sosul se condimenteaza cu sare si piper.
Alte retete recomandate

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

Pentru ca am vrut sa profit din plin de abundenta legumelor si mai ales a vinetelor, am zis sa pregatesc ceva mai altfel...

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala