Muschi de vita "a la Wellington"

Se decongeleaza foile de foietaj. Galbiorii se pun in apa calduta. Ceapa se taie marunt. 400 gr. de ciuperci se toaca marunt, restul se taie in jumata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 4-6 persoane: 4 foi de foietaj din comert (cca. 80g. fiecare)
  • 1
  • 5 kg. ciuperci-galbiori(uscati)
  • 2 cepe
  • 40 gr. unt
  • 1 kg. ciuperci Champignons
  • 2 linguri de Sherry
  • 800 gr. muschi de vita
  • ulei
  • 1 manunchi de patrunjel verde
  • 100 gr. pate de ficat
  • 2 linguri pesmet
  • 1 ou
  • 3 fire de ceapa verde
  • 2 linguri amidon alimentar
  • sare
  • piper
  • 200 gr. frisca pentru gatit

Mod de preparare

Se decongeleaza foile de foietaj. Galbiorii se pun in apa calduta. Ceapa se taie marunt. 400 gr. de ciuperci se toaca marunt, restul se taie in jumatati. Se scot galbiorii din apa si se taie in doua. Se pastreaza apa in care s-au inmuiat. In 20 gr. unt se caleste ceapa, apoi se adauga galbiorii tocati, sherry si se fierb impreuna pana se evapora toata zeama de pe ei.

Carnea se frige in putin ulei cca. 15 minute. Se sareaza, pipereaza, se adauga ciupercile taiate in doua si apa in care s-au inmuiat galbiorii. Se fierb impreuna 5 minute.

Patrunjelul tocat se pune in amestecul de ceapa si ciuperci, se adauga pateul de ficat, se sareza si pipereaza dupa gust.

Pe o planseta infainata, se pun 2 foi de foietaj si se stropesc cu ulei. Se aseaza intr-o tava, se presara pesmet, se pune apoi o bucata de carne, se unge cu compozitia de ciuperci si se acopera cu celelalte 2 foi, stropite cu ulei.

Se ruleaza impreuna si se unge capetele si pe deasupra cu oul batut bine.

Se adauga putina apa in tava si in cuptor preincalzit, la 200 grade C, se coace 20 minute. Se scoate din cuptor si se lasa cel putin 10 minute pana sa se taie.

Ciupercile, care au fiert cu carnea, se amesteca cu ceapa verde tocata , sare, piper, jiul de pe friptura, din tava strecurat, frisca pentru gatit si 2 dl. apa. Se fierb impreuna pana ciupercile s-au fiert bine, se adauga amidonul alimentar si se lasa sa dea un clocot.
Pe un platou oval, se aseaza carnea taiata felii nu prea subtiri, iar de jur imprejur se pune sosul.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post