Se decongeleaza foile de foietaj. Galbiorii se pun in apa calduta. Ceapa se taie marunt. 400 gr. de ciuperci se toaca marunt, restul se taie in jumata
Se decongeleaza foile de foietaj. Galbiorii se pun in apa calduta. Ceapa se taie marunt. 400 gr. de ciuperci se toaca marunt, restul se taie in jumatati. Se scot galbiorii din apa si se taie in doua. Se pastreaza apa in care s-au inmuiat. In 20 gr. unt se caleste ceapa, apoi se adauga galbiorii tocati, sherry si se fierb impreuna pana se evapora toata zeama de pe ei.
Carnea se frige in putin ulei cca. 15 minute. Se sareaza, pipereaza, se adauga ciupercile taiate in doua si apa in care s-au inmuiat galbiorii. Se fierb impreuna 5 minute.
Patrunjelul tocat se pune in amestecul de ceapa si ciuperci, se adauga pateul de ficat, se sareza si pipereaza dupa gust.
Pe o planseta infainata, se pun 2 foi de foietaj si se stropesc cu ulei. Se aseaza intr-o tava, se presara pesmet, se pune apoi o bucata de carne, se unge cu compozitia de ciuperci si se acopera cu celelalte 2 foi, stropite cu ulei.
Se ruleaza impreuna si se unge capetele si pe deasupra cu oul batut bine.
Se adauga putina apa in tava si in cuptor preincalzit, la 200 grade C, se coace 20 minute. Se scoate din cuptor si se lasa cel putin 10 minute pana sa se taie.
Ciupercile, care au fiert cu carnea, se amesteca cu ceapa verde tocata , sare, piper, jiul de pe friptura, din tava strecurat, frisca pentru gatit si 2 dl. apa. Se fierb impreuna pana ciupercile s-au fiert bine, se adauga amidonul alimentar si se lasa sa dea un clocot.
Pe un platou oval, se aseaza carnea taiata felii nu prea subtiri, iar de jur imprejur se pune sosul.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios