Muschi de porc Wellington

Retetea de Beef Welingthon este de fapt reteta clasica care se face cu muschi de vita. Am pastrat celelalte ingrediente din reteta si am inlocuit muschiul de vita cu cel de porc. Nu este o reteeta greu de realizat, dar este pretentioasa. Cu putina indemanare si rabdare putem sa aducem pe masa un meniu grozav pentru zile de sarbatoare, dar si pentru o masa speciala de duminica.

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1 muschi de porc (mai marisor de aproximativ 650-700 gr)
  • 350 gr ciuperci (eu am folosit hribi congelati)
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 cub de unt (50 gr)
  • 1 pachet aluat foietaj
  • 5-6 felii de prosciutto sau sunca de Parma
  • Sare si piper proaspat rasnit
  • 1-2 linguri mustar clasic(optional
  • eu nu l-am folosit)
  • 1 galbenus de ou

Mod de preparare

Daca alegeti sa tineti muschiul in saramura aveti nevoie de: 2 linguri sare grunjoasa(ca si cea pentru muraturi), 1 lingurita boabe de piper, 2 foi de dafin, 1 lingurita boabe de mustar, cateva boabe de ienibahar, 1 baton de scortisoara, 1 bucata anason stelat. Se amesteca bine toate ingredientele pana sarea se topeste. Se pune muschiul in saramura, se acopera cu folie vasul si se da la frigider pentru cel putin 24 ore. Se scoate muschiul din saramura, se sterge de apa, se lasa 1-2 ore sa se usuce la temperatura camerei. Intr-o tigaie se pune putin unt(25 gr) si 2 linguri ulei. Se prajeste muschiul putin pe toate partile(este suficient sa prinda crusta). Se scoate muschiul pe un fund de lemn si se lasa sa se raceasca. Se poate unge cu mustar, eu am preferat sa sar peste aceasta etapa…

In aceeasi tigaie se pune restul de unt, se taie ceapa si usturoiul marunt si se caleste. Se adauga ciupercile taiate in felii sau cuburi(eu am avut ciuperci congelate, asa ca le-am lasat de seara pana dimeniata sa se dezghete). Am calit ciupercile la foc iute pana zeama de pe ele a scazut considerabil. Se asezoneaza cu sare, piper si putin cimbru, se lasa sa se raceasca. La final se adauga 2 linguri pesmet facut in casa din crutoane aromatizate cu boia.

Pe masa de lucru se intinde aluatul foietaj. Peste aluat se pun feliile de prosciutto, apoi umplutura de ciuperci. Punem muschiuletul in mijloc si rulam cat mai strans. Surplusul de aluat de la capete se taie si se da deoparte. Se unge aluatul cu galbenus de ou, se cresteaza cu o furculita sau cutit bine ascutit. Se da la cuptorul incins la 180 grade pentru 40 minute. Se lasa sa se odihneasca 15 minute, se feliaza si se serveste cu garnitura preferata.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri din carne de vita

De mult timp sunt în plan, rulorurile din carne de vită. ;) Mereu am avut o reticență, din cauza Zmeișorilor, ce nu prea...

Rulouri din carne de vita
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide