Muschi Chateaubriand

Muschiul se sterge cu prosop curat, se aseaza pe un fund de lemn si se taie pe laturi cate o fasie subtire. Se sareaza partea groasa din mijloc, even

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g muschi de vita
  • sare grunjoasa
  • piper negru proaspat macinat
  • 1 lingurita de unt

Mod de preparare

Muschiul se sterge cu prosop curat, se aseaza pe un fund de lemn si se taie pe laturi cate o fasie subtire. Se sareaza partea groasa din mijloc, eventual se pipereaza, dupa care se leaga cu ata subtire muschiul, dandu-i-se forma initiala. Pregatit astfel, muschiul se pune pe un gratar dublu, pe foc viu, pentru ca sa prinda o pojghita protectoare, care sa pastreze sucurile si vitaminele carnii intacte. Carnea se frige timp de o ora, intorcandu-se pe partile laterale, care se vor inlatura cand friptura este gata. Se serveste partea din mijloc, care ramane suculenta si are culoarea rosu deschis.


Se serveste cu o garnitura de legume, dupa ce s-au pus peste friptura bucatele mici de unt. La fel de bine se poate felia subtire si pune in sandvici.

Alte mancaruri care contin carne:

Friptura de pui

Ardei umpluti

Tocanita de pui

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Oua scotiene

Saturandu-ne de clasicele chiftelute, am incercata si aceasta varianta, care ne-a placut tare mult.

Oua scotiene
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide