Musaka cu carne de porc Bucegi si cartofi

Inabusiti in cuptor feliile de cartofi cu putina apa si o lingura de ulei, apoi scoateti-le la rece. In timp ce cartofii sunt in cuptor, incingeti res

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 4 persoane:
  • 1 cutie de carne de porc Bucegi de 300 g
  • 6 cartofi taiati felii subtiri
  • 1 ceapa mare tocata
  • 3 oua batute
  • 1 pahar de lapte
  • 1 lingura de faina
  • ½ lingura de patrunjel tocat
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de pesmet
  • 2 linguri de cascaval ras
  • ½ lingurita sare
  • un varf de cutit de piper negru macinat
  • un varf de cutit de cimbru

Mod de preparare

Inabusiti in cuptor feliile de cartofi cu putina apa si o lingura de ulei, apoi scoateti-le la rece. In timp ce cartofii sunt in cuptor, incingeti restul de ulei Intr-o cratita si caliti ceapa, adaugand apoi carnea de porc Bucegi taiata cubulete, sarea, piperul, cimbrul, iar la sfarsit patrunjelul tocat. Lasati soteul sa se raceasca, dupa care inglobati in compozitie 2 oua. Ungeti un vas de Jena cu putin ulei si tapetati-l cu pesmet, apoi asezati un strat de cartofi. Peste acesta asezati ½ din carnea calita, apoi inca un strat de cartofi, restul de carne si apoi restul de cartofi. Bateti laptele cu faina si oul ramas si turnati peste musaka. Coaceti musakaua in cuptorul incins la temperatura medie, timp de 35-40 de minute. Cu 10 minute inainte de final presarati cascavalul ras.


Serviti musakaua cu sos de rosii si salata verde.

Pofta buna!

Alte retete recomandate

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura Vis de cocos

Atat va spun "delicioasa"!

Prajitura Vis de cocos
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide