Musaca moldoveneasca

Musacaua de cartofi este o reteta de inspiratie turceasca, dar care a fost adaptata cu succes in toate regiunile tarii.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 2 kg cartofi
  • 1kg carne tocata amestec
  • 1 ceapa mijlocie
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura de unt
  • 2 linguri de smantana
  • 1 lingura de ulei
  • 100 gr branza telemea sau cascaval mai moale

Mod de preparare

Curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare, taiati ca pentru piureul de cartofi. Cand s-au fiert ii strecuram de apa in care au fiert si ii pisam. Ii amestecam cu smantana, untul, sarea si piperul dupa gust.

Intr-o cratita punem uleiul si ceapa tocata marunt, dupa care adaugam carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Amestecam sa nu se lipeasca, si luam de pe foc cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava de cuptor dreptunghiulara, fara sa o ungem cu ulei, punem un strat de piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de piure. Optional putem pune si cateva linguri de suc de rosii intre straturile de piure si carne. Deasupra ultimului strat de piure punem branza sau cascavalul rase si dam cuptor, la foc mediu pentru cca 15 min. (pana cand branza sau cascavalul se rumenesc).


Musacaua se serveste calda cu salata sau muraturi de oricare doriti.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu caise, visine si bezea

O combinatie ideala pentru vremea de afara!

Prajitura cu caise, visine si bezea
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce