Ceapa si usturoiul se toaca si se calesc usor cu un strop de ulei; cand ceapa a devenit sticloasa se adauga carnea tocata, si se lasa pana se se evapo
Ceapa si usturoiul se toaca si se calesc usor cu un strop de ulei; cand ceapa a devenit sticloasa se adauga carnea tocata, si se lasa pana se se evapora apa lasata si incepe sa sfaraie; se stinge cu putin vin alb, se lasa sa se evapore si asta; se condimenteaza si se mai lasa pana cand carnea se aureste usor, sa fie un pic prajita.
Se lasa la racit, in cazul meu se degreseaza (era stratul de grasime de un deget) si se amesteca cu oua, suc de rosii si optional un pic de smantana.
Cartofii se taie rondele si se prajesc (se poate face si cu piure de cartofi, daca nu vreti atata prajeala); mozzarella se taie felii, ardeii cubulete, ceapa rosie rondele.
Se tapeteaza o tava cu rondelele de cartofi prajiti, se aseaza apoi compozitia de carne, se acopera cu feliile de mozzarella, si urmeaza legumele (m-am hotarat sa le pun in sir, astfel incat o portie sa cuprinda cat mai multe tipuri de legume.
Se condimenteaza usor si ele si totul se baga la cuptor pentru aprox. 30 min.
A iesit foarte buna, si frumusica, si destul de usor de facut.
Pofta buna!
Reteta Musaca greco-italiano-pontica a fost propusa de oanaC pe forum culinar.ro
Alte retete de musaca gasiti aici:
Musaca de post,
Musaca in cosulet,
Musaca de cartofi cu piept de pui
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios