Musaca greceasca

Vinetele se curata de coaja si se feliaza, pe lungime. Se oparesc apoi feliile in apa clocotita, dupa care se sterg si se prajesc in ulei fierbinte. S

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 gr carne de vaca
  • 5 vinete
  • 100 gr cascaval
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • scortisoara
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Vinetele se curata de coaja si se feliaza, pe lungime. Se oparesc apoi feliile in apa clocotita, dupa care se sterg si se prajesc in ulei fierbinte. Separat, se marunteste carnea si se amesteca cu sare, piper, cascaval ras si un varf de cutit de scortisoara praf. Intr-un vas de sticla incasabil se asaza feliile de vinete, se acopera cu un strat din tocatura de carne, si se repeta straturile pana se termina ingredientele. Se adauga ou batut deasupra si se pune musacaua in cuptorul incalzit. Se lasa la gratinat aproximativ un 45 de minute.
Se serveste calda.

Alte retete culinare:

Ardei umpluti

Placinta cu dovleac

Cartofi la cuptor

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post