Musacaua din paste fainoase cu carne de vita este o mancare cu paste si carne delicioasa si consistenta. Vinetele se curata, se spala si se taie felii subtiri.
Musacaua din paste fainoase cu carne de vita este o mancare cu paste si carne delicioasa si consistenta. Vinetele se curata, se spala si se taie felii subtiri (pe lungime). Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile se spala si se taie rondele subtiri. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Carnea se curata de pielite, se taie si se da prin masina de tocat. Laptele se fierbe si se raceste. Feliile de vinete se inabusa la cuptor in 125 g de untura sau ulei si 100 ml apa. Carnea tocata se inabusa impreuna cu ceapa in 50 g untura sau ulei si se raceste. Se adauga sare, piper, patrunjel verde (jumatate din cantitate), oua si se amesteca bine. intr-o tava unsa cu untura sau ulei si tapetata cu pesmet se aseaza astfel: un strat de felii de vinete, un strat de rondele de rosii, un strat de carne tocata si ultimul strat de felii de vinete. Se introduce tava la cuptor la temperatura moderata. Faina se amesteca cu iaurt si oua. Dupa 30 de minute se scoate tava din cuptor si se adauga compozitia obtinuta din oua si faina. Deasupra se aseaza felii de rosii, cate una per portie, se presara cascaval ras si se introduce din nou la cuptor cca 10 minute, pentru gratinat.
Musacaua din paste fainoase cu carne de vita se serveste calda, cu sos de tomate si patrunjel verde deasupra.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post