Musaca din dovlecei cu carne de vita

Pentru musaca din dovlecei cu carne de vita carnea se curata de pielite, se spala, se taie bucati si se da prin masina de tocat. Dovleceii se spala, se curata de coaja.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 300 g
  • untura/ulei - 200 g (ml)
  • dovlecei proaspeti - 1 kg
  • ceapa - 150 g
  • rosii proaspete - 250 g
  • oua - 2 bucati
  • faina - 30 g
  • cascaval - 100 g
  • sos de tomate - 500 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • iaurt - 200 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru musaca din dovlecei cu carne de vita carnea se curata de pielite, se spala, se taie bucati si se da prin masina de tocat. Dovleceii se spala, se curata de coaja, se taie rondele de cca 1 cm grosime si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile se spala, se curata, se oparesc, se decojesc si se taie felii subtiri. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Feliile de dovlecei se inabusa in 125 g untura sau ulei cu 50 ml apa. Carnea tocata se inabusa in 50 g untura cu 50 ml apa, impreuna cu ceapa, se lasa la racit si se da din nou prin masina de tocat. Se adauga sare, piper, patrunjel verde si se amesteca bine. intr-o tava unsa cu untura sau ulei si tapetata cu pesmet se aseaza un strat de felii de dovlecei, compozitia de carne, un strat de dovlecei si ultimul strat de rosii. Faina se amesteca cu ou si iaurt si se toarna peste musaca. Deasupra se aseaza felii de rosii pentru decor, se presara cascaval ras si se introduce la cuptor circa 30 minute, la temperatura moderata.

Musacaua din dovlecei cu carne de vita se serveste calda, cu sos de tomate deasupra.


Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu capsuni

Tot alegand la capsuni pentru dulceata,am dat deoparte capsunile mari.Si cum nu le puteam lasa parasite,le-am gasit leac...

Prajitura cu capsuni
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide