Pentru musaca din dovlecei cu carne de vita carnea se curata de pielite, se spala, se taie bucati si se da prin masina de tocat. Dovleceii se spala, se curata de coaja.
Pentru musaca din dovlecei cu carne de vita carnea se curata de pielite, se spala, se taie bucati si se da prin masina de tocat. Dovleceii se spala, se curata de coaja, se taie rondele de cca 1 cm grosime si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile se spala, se curata, se oparesc, se decojesc si se taie felii subtiri. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Feliile de dovlecei se inabusa in 125 g untura sau ulei cu 50 ml apa. Carnea tocata se inabusa in 50 g untura cu 50 ml apa, impreuna cu ceapa, se lasa la racit si se da din nou prin masina de tocat. Se adauga sare, piper, patrunjel verde si se amesteca bine. intr-o tava unsa cu untura sau ulei si tapetata cu pesmet se aseaza un strat de felii de dovlecei, compozitia de carne, un strat de dovlecei si ultimul strat de rosii. Faina se amesteca cu ou si iaurt si se toarna peste musaca. Deasupra se aseaza felii de rosii pentru decor, se presara cascaval ras si se introduce la cuptor circa 30 minute, la temperatura moderata.
Musacaua din dovlecei cu carne de vita se serveste calda, cu sos de tomate deasupra.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post