Supliment de vitamine si sanatate in zile geroase!
Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm care se prajesc bine pe ambele fete, apoi se sareaza si se pun la scurs intr-o strecuratoare. Se taie ceapa marunt, morcovul si radacina de patrunjel se dau prin razatoarea fina, ardeii se taie la capete cateva rondele subtiri, iar restul ce ramane, se taie in cubulete. Se incinge un pic de ulei si se caleste iute ceapa, morcovul si radacina date prin razatoare si ardeiul cubulete, se lasa sa se inmoaie si apoi se adauga si carnea tocata de curcan. Se adauga condimentele uscate, boiaua, legumele dehidratate si se potriveste de sare.Se lasa sa scada tot lichidul,amestecand usor. Dam la o parte si presaram verdeata tocata fin.Intr-o tava mai inalta asezam una langa alta feliile de vanata prajite si scurse. Se tapeteaza tava si marginile ei cu aceste felii si apoi turnam si nivelam amestecul de legume cu carne iar deasupra asezam un rand de felii prajite de vinete.
Deasupra ultimului rand de vinete turnam ouale batute bine si dam la cuptor 15 minute. Scoatem tava si radem cascaval deasupra, asezam rondelele pastrate de ardei si in fiecare spargem cate un ou de prepelita. Taiem rosioarele in jumatati si punem intre feliile de ardei si mai lasam 5-10 minute la cuptor. Se feliaza dupa ce s-a racit un pic si se mananca simpla sau cu smantana.
Pofta buna!
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat