Musaca de vinete cu carne de vita

Musaca de vinete cu carne de vita este o mancare deosebita pe care o puteti pregati in orice anotimp.

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 800 g carne de vita
  • 2
  • 5 kg vinete
  • 300 g ulei
  • 50 g morcovi
  • 100 g cartofi
  • 300 g ceapa
  • 3 oua
  • 200 g smantana
  • 100 g faina
  • 400 g rosii
  • 500 ml supa de oase
  • 2 legaturi verdeata
  • 50 g bulion de rosii
  • piper
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Musaca de vinete cu carne de vita este o mancare deosebita pe care o puteti pregati in orice anotimp. Vinetele se taie felii cu grosimea de 1 cm, se oparesc si se aseaza pe o planseta inclinata ca sa se scurga de zeama.Dupa ce s-au scurs, sesterg cu un prosop curat, se dau prin faina, si se prajesc in ulei pe ambele parti.Carnea se da prin masina de tocat impreuna cu morcovii, cartofii cruzi, ceapa calita, sare si piper si se prajeste in uleiul ramas,adaugandu-se din cand in cand supa de oase amestecata cu bulion, se acopera cu capac si se lasa sa fiarba circa o ora. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

 

Dupa ce s-a racit, se adauga ouale si verdeata tocata si se amesteca bine. Se unge cu ulei o tava cu marginile mai inalte, se aseaza un rand de vinete, peste care se aseaza un strat de carne, apoi alt rand de vinete si se continua pana ce se epuizeaza carnea si vinetele si avand grija ca ultimul strat sa fie de vinete.Se da tava la cuptor pe timp de 30 minute, se toarna apoi peste musaca un sos preparat din bulion, supa de oase ramasa, smantana, faina ramasa, sare si piper. Rosiile setaie felii, se aseaza pe deasupra.Se da vasul cu musacaua de vinete din nou la cuptor la foc potrivit si se lasa pana ce sosul scade


Musaca de vinete cu carne de vita se serveste calda.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert eclere cu crema de vanilie si glazura de zmeura

Desert eclere cu crema de vanilie si glazura de zmeura
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala