Musaca de vinete cu carne

Ceapa tocata se pune intr-un vas impreuna cu 50 gr unt si se lasa sa se inmoaie, fara a se rumeni insa. Intre timp, se trece carnea prin masina de toc

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 vinete
  • 750 gg carne de vaca
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • unt
  • 2 oua
  • verdeata tocata
  • 1 pahar bulion de rosii
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Ceapa tocata se pune intr-un vas impreuna cu 50 gr unt si se lasa sa se inmoaie, fara a se rumeni insa. Intre timp, se trece carnea prin masina de tocat si se adauga apoi peste ceapa si se acopera bine. Se acopera cu un capac si se lasa la fiert, pe foc mic. Dupa ce a scazut zeama lasata de carne, se mai lasa pe foc pana se rumeneste putin, apoi se da la parte si se amesteca impreuna cu sarea, piperul, un ou si verdeata tocata. Vinetele se taie felii, se scurg si se prajesc in ulei. Se pune apoi intr-un vas un strat de vinete, unul de carne si se acopera cu un strat de vinete, se toarna deasupra bulionul de rosii si se da la cuptorul incalzit. Cand musacaua este coapta se adauga deasupra un ou batut si se mai lasa la cuptor aproximativ 5 minute.
Se serveste calda.

Alte retete culinare:

Cartofi la cuptor

Mancare de mazare

Friptura de vita la cuptor

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura Duo Chocolat

Iubim ciocolata, mai mult pe cea neagra, cea alba fiind cam dulce, dar combinate sunt de mare efect. Si daca mai adaugam un...

Prajitura Duo Chocolat
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide