Carnea se da prin masina de tocat, impreuna cu felia de paine muiata si stoarsa. Ceapa tocata se amesteca impreuna cu carne. Untul se pune intr-un va
Carnea se da prin masina de tocat, impreuna cu felia de paine muiata si stoarsa. Ceapa tocata se amesteca impreuna cu carne. Untul se pune intr-un vas, pe foc mic si cand s-a incalzit, se adauga carnea, se amesteca bine si se acopera cu un capac. Se amesteca foarte des, pana scade apa lasata de carne. Se ia apoi carnea de pe foc, se adauga sare, piper iar cand s-a racit se pune oul si se amesteca. Telina se taie felii care se rumenesc in ulei, sau se fierbe intreaga si se taie felii. Se asaza, intr-un vas incasabil uns cu unt, un strat de felii de telina si un strat cu carne apoi din nou felii de telina. Sosul se pregateste astfel: 50 gr unt se pun la topit intr-o tigaie, se adauga faina, se amesteca bine cu unt,dupa care se toarna cate putin lapte, amestecand continuu ca sa nu se formeze cocoloase. Dupa ce s-a ingrosat sosul, se ia de pe foc si se adauga cascavalul ras. Se toarna totul peste teline, se adauga bulionul de rosii si se mai presara cascaval. Din loc in loc se pune cate o rosie micuta si se baga vasul la cuptor, la copt.
Se serveste cald.
Alte retete:
Cartofi la cuptor Chiftele Sarmale de post
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios