Musaca de oua cu carne si besamel

Taie ouale rondele. Toaca carnea, si impreuna cu ciupercile curatate si taiate marunt, prajeste-o in jumatatea untului 1-2 minute, dupa care lasa-le s

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 oua tari
  • 200 g carne prajita sau fiarta
  • 200 g ciuperci
  • 500 ml besamel
  • putin unt
  • patrunjel
  • firimituri de chifla
  • nucsoara macinata
  • piper macinat
  • sare

Mod de preparare

Taie ouale rondele. Toaca carnea, si impreuna cu ciupercile curatate si taiate marunt, prajeste-o in jumatatea untului 1-2 minute, dupa care lasa-le se raceasca. Adauga nucsoara macinata si patrunjel tocat marunt in besamel. Unge cu untul ramas un vas termorezistent, presara cu putine firimituri de chifla, aseaza un strat de oua, un strat de carne cu ciuperci si sos besamel. Aseaza strat peste strat, iar deasupra pune restul de besamel. Coace-o in cuptorul preincalzit, pana se rumeneste.

Mod de servire: La servire presara-o cu patrunjel tocat marunt.
Alte retete culinare recomandate

Ciulama de ciuperci

Ardei umpluti

Ciuperci umplute

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala