Musaca de chiftelute

Cartofii dati prin razatoare se amesteca cu faina adaugata treptat. Usturoiul zdrobit in presa de usturoi se adauga la cartofi. La acestea se adauga s

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru foi: 3 kg cartofi
  • 400 g faina
  • 8 catei de usturoi
  • 1 lingura sare
  • piper macinat
  • 5 fire patrunjel verde
  • Tocanita: 1 kg spata de porc
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 1 dl ulei
  • 1 lingura boia
  • sare
  • piper
  • 20 dkg cascaval Trapist

Mod de preparare

Cartofii dati prin razatoare se amesteca cu faina adaugata treptat. Usturoiul zdrobit in presa de usturoi se adauga la cartofi. La acestea se adauga si patrunjelul verde tocat si se condimenteaza dupa gust. Se amesteca bine, se formeaza chiftelute de marimea unei palme si se prajesc in ulei fierbinte.

Intre timp se pregateste tocanita, din spata de porc sau din piept de pui. Se caleste in ulei ceapa tocata marunt si ardeiul, se presara o lingura de boia, apoi se adauga carnea taiata cubulete. Se amesteca si se condimenteaza. Se adauga putina apa si se fierbe la foc mic, pana cand scade si se ingroasa.

Daca sunt gata cele doua componente, se pregateste un vas yena si se pune un strat de chiftelute, peste care se toarna un strat de tocanita si tot asa pana se termina ingredientele. Se va termina cu un strat de chiftelute, deasupra se pune cascavalul ras, in strat consistent si se coace in cuptorul fierbinte timp de 30 minute.
Alte mancaruri retete recomandate

Ciulama de ciuperci

Dovlecei umpluti

Tocanita de pui

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide