Musacaua de cartofi este un fel de mancare tipic greceasca si care a capatat notorietate si pe teritoriul tarii noastre, deoarece este delicioasa si usor de facut.
Cartofii ii curatam si ii punem la fiert, cand au fiert ii scurgem de apa si ii pisam. Adaugam untul, sare, piper, lapte si 1 ou batut si amestecam.
Intr-o tigaie se caleste ceapa tocata,adaugam morcovul dat prin razatoare,ardeiul tocat marunt si lasam sa se caleasca putin impreuna. Adaugam 2 linguri pasta de tomate si carnea. Punem cca 1 cana de apa si lasam sa fiarba pana scade.
Adaugam condimentele dupa gust si lasam sa se raceasca. Intr-o tava unsa cu unt se intinde un strat de piure de cartofi, carnea, strat de cartofi. Deasupra adaugam 2 oua batute si cascavalul dat prin razatoare.
Dam la cuptor pana se rumeneste frumos.
Musacaua de cartofi se serveste calda, impreuna cu o salata asortata de muraturi.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post