Murseddu (placinta italiana cu carne)

Murseddu, placinta traditionala cu carne de porc (ficat) este unul din cele mai notabile feluri de mancare din zona Calabria.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluatul de placinta:
  • 10g drojdie proaspata
  • 250g faina
  • un varf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 250g carne porc (de la gat)
  • 150g ficat de porc
  • 150g ficat de vitel
  • 150g maruntaie
  • 4lg pasta de rosii
  • 2lg ung
  • 1 peperoncini
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1lg oregano uscat
  • sare si piper
  •  

Mod de preparare

 

1. Fa prima data o maia dintr-o lingura de faina, drojdie, 2 linguri de apa calda si o lingurita de zahar. amesteca bine si lasa acoperit pana cand face spuma deasupra. Toarna maiaua in mijlocul fainii amestecata cu sare, mai adauga 120ml de apa si framanta un aluat pe care apoi il lasi o ora la dospit intr-un loc caldut. Ar trebui sa isi dubleze volumul.

2. Pregateste tocana: taie marunt ficatul de porc, ceapa si usturoiul. Intr-o lingura de ulei caleste carnea pana cand isi schimba culoarea, scoate-o, dupa care adauga ceapa, cu usturoiul si chilli si soteaza-le.

3. Adauga apoi carnea de porc in tigaie, prajeste-o pe ambele parti pana cand isi schimba culoarea, asezoneaza cu oregano, sare si piper. Dilueaza pasta de rosii cu 4 linguri de apa si adaug-o.  Adauga si restul de carne si lasa 10 minute, condimenteaza dupa gust.

4. Intinde aluatul pentru o forma de 25cm in diametru (vei avea nevoie de doua foi), intr-un strat de 5cm grosime.  O foaie de aluat o pui in forma tapetata cu unt si faina, asezi umputura in mijloc, dupa care impaturi marginile "capacului" de aluat cu marginile bazei, si "inchizi" placinta.

O pui la cuptorul preincalzit la 175 grade pentru 50 de minute.


Placinta cu carne se serveste calda.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert negresa cu branza si cirese

O prajitura ciocolatoasa cu branza si cirese care merge perfect langa cafeaua de dimineata. "Retete de suflet"

Desert negresa cu branza si cirese
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide