Murseddu, placinta traditionala cu carne de porc (ficat) este unul din cele mai notabile feluri de mancare din zona Calabria.
1. Fa prima data o maia dintr-o lingura de faina, drojdie, 2 linguri de apa calda si o lingurita de zahar. amesteca bine si lasa acoperit pana cand face spuma deasupra. Toarna maiaua in mijlocul fainii amestecata cu sare, mai adauga 120ml de apa si framanta un aluat pe care apoi il lasi o ora la dospit intr-un loc caldut. Ar trebui sa isi dubleze volumul.
2. Pregateste tocana: taie marunt ficatul de porc, ceapa si usturoiul. Intr-o lingura de ulei caleste carnea pana cand isi schimba culoarea, scoate-o, dupa care adauga ceapa, cu usturoiul si chilli si soteaza-le.
3. Adauga apoi carnea de porc in tigaie, prajeste-o pe ambele parti pana cand isi schimba culoarea, asezoneaza cu oregano, sare si piper. Dilueaza pasta de rosii cu 4 linguri de apa si adaug-o. Adauga si restul de carne si lasa 10 minute, condimenteaza dupa gust.
4. Intinde aluatul pentru o forma de 25cm in diametru (vei avea nevoie de doua foi), intr-un strat de 5cm grosime. O foaie de aluat o pui in forma tapetata cu unt si faina, asezi umputura in mijloc, dupa care impaturi marginile "capacului" de aluat cu marginile bazei, si "inchizi" placinta.
O pui la cuptorul preincalzit la 175 grade pentru 50 de minute.
Placinta cu carne se serveste calda.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post