Mititei din carne de vita

Carnea si grasimea se curata, se spala, se taie in bucati, se toaca cu masina si se amesteca cu usturoiul cojit si pisat si cu praful de ardei iute si

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1kg. carne de vita de la ceafa
  • 200 gr. grasime de porc sau de vita
  • 15 gr. bicarbonat de sodiu 1.5 gr. slitra (salpetru)
  • 2 gr. praf de cimbru (facultativ)
  • 3-4 dinti de usturoi
  • 5 gr. ardei iute
  • 5 gr. piper negru macinat
  • 2 gr. piper alb macinat
  • 1/2 de ceasca zeama de oase
  • 7-8 gr. sare
  • 1 gr. zahar

Mod de preparare

Carnea si grasimea se curata, se spala, se taie in bucati, se toaca cu masina si se amesteca cu usturoiul cojit si pisat si cu praful de ardei iute si cu praful de cimbru. Este recomandat sa se pastreze carnea la rece 24 de ore pentru fragezire. Aceasta compozitie se toaca din nou cu masina cu sita deasa. In zeama de oase se adauga silitra, zaharul, sarea si bicarbonatul si se amesteca pina la dizolvare. Aceasta solutie se toarna peste carne si se framinta bine. Compozitia obtinuta se trece prin masina cu pilnie, obtinindu-se mititei.(In lipsa masinei cu pilnie se formeaza mititeii manual).Mititeii se frig pe gratarul incins. Se intorc mereu in timpul frigarii (se pot praji si in tigaie cu putin ulei).
Preparatul se serveste pe platou cu garnitura de cartofi prajiti

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors