Carnea si grasimea se curata, se spala, se taie in bucati, se toaca cu masina si se amesteca cu usturoiul cojit si pisat si cu praful de ardei iute si
Carnea si grasimea se curata, se spala, se taie in bucati, se toaca cu masina si se amesteca cu usturoiul cojit si pisat si cu praful de ardei iute si cu praful de cimbru. Este recomandat sa se pastreze carnea la rece 24 de ore pentru fragezire. Aceasta compozitie se toaca din nou cu masina cu sita deasa. In zeama de oase se adauga silitra, zaharul, sarea si bicarbonatul si se amesteca pina la dizolvare. Aceasta solutie se toarna peste carne si se framinta bine. Compozitia obtinuta se trece prin masina cu pilnie, obtinindu-se mititei.(In lipsa masinei cu pilnie se formeaza mititeii manual).Mititeii se frig pe gratarul incins. Se intorc mereu in timpul frigarii (se pot praji si in tigaie cu putin ulei).
Preparatul se serveste pe platou cu garnitura de cartofi prajiti
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post