Mititei din carne de vaca

Pentru mititei din carne de vaca, se trece de doua ori prin masina carnea de la gat impreuna cu seul de vaca. Se amesteca cu 1/2 lingurita de sare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg carne de vaca de la gat
  • 200 g seu de vaca
  • cate un varf de cutit de piper
  • chimen
  • bicarbonat
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 linguri de frisca
  • sare.

Mod de preparare

Pentru mititei din carne de vaca, se trece de doua ori prin masina carnea de la gat impreuna cu seul de vaca. Se amesteca cu 1/2 lingurita de sare si se da la gheata pentru 24 ore, amestecandu-se in acest timp de cateva ori. A doua zi se mai trece odata prin masina adaugand o lingurita de bicarbonat, inca 1/2 lingurita de sare, 2 — 3 cuisoare, putin chimen si piper, toate pisate fin, si frisca nebatuta. Se piseaza o capatana de usturoi cu putina apa si se strecoara in tocatura numai zeama. Se bate bine o jumatate de ora si se fac mititei.
Se pune la masina de tocat tubul de tabla prin care se umplu matele pentru carnati. Se da tocatura inca o data prin masina si, pe masura ce iese carnatul din tub, se taie de marimea mititeilor. In lipsa acestui tub, se iau cu lingura cantitati egale din tocatura si, cu mainile udate in apa, se formeaza carnaciori de aceeasi marime, care se asaza pe o scandura. Mititeii, se frig la gratar, la foc iute. In timpul cat se frig, se ung cu o pana muiata in zeama de carne.


Mititeii din carne de vaca se servesc calzi.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

Am rasfoit youtube-ul si am dat peste aceasta reteta minunata si nu m-am lasat pana nu am incercat-o. Desigur, a suferit...

Desert dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide