Mititei de casa

Pentru mititei de casa carnea se curata de pielite, se spala, se taie in bucati, se da prin masina de tocat si se amesteca cu sare si bicarbonat.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 3 kg:
  • carne de vita - 250 g
  • carne de porc - 500 g
  • bicarbonat de sodiu - 40 g
  • cimbru - 10 g
  • usturoi - 100 g
  • ardei iute - 10 g
  • piper macinat si sare dupa gust
  • apa minerala - 100 ml

Mod de preparare

Pentru mititei de casa carnea se curata de pielite, se spala, se taie in bucati, se da prin masina de tocat si se amesteca cu sare si bicarbonat. Usturoiul se curata, se spala si se piseaza. Ardeiul iute se usuca si se piseaza. Carnea se pastreaza la rece cca 12 ore pentru a se fragezi. Aceasta compozitie se da din nou prin masina de tocat cu sita deasa. Se framanta bine cu ardei iute pisat si mujdei de usturoi strecurat. Se modeleaza in forma de mici si se frig pe gratarul incins. Mititeii de casa se intorc mereu in timpul frigerii.


Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala