Mincare de curcan cu castane

Bucatile de curcan se prajesc in ulei, intr-o cratita, pina incep sa se ingalbeneasca. Se toarna zeama de carne sau apa atit cit sa fie bucatile aproa

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 12 bucatele mici de curcan
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita unt
  • 1 lingurita faina
  • 1 ceapa mica
  • 750 g castane
  • 1 1/2 lingurita zahar
  • sare

Mod de preparare

Bucatile de curcan se prajesc in ulei, intr-o cratita, pina incep sa se ingalbeneasca. Se toarna zeama de carne sau apa atit cit sa fie bucatile aproape acoperite, se adauga sarea si o ceapa intreaga si se lasa sa fiarba incet, acoperit, pina cind carnea este aproape fiarta. Se inlatura ceapa. Separat, se prajeste faina pina ce se rumeneste, se stinge cu zeama in care au fiert bucatile de curcan, se mai adauga ½ lingurita zahar, sare, untul si castanele fierte si curatate cu multa grija ca sa nu se sfarime. Se lasa sa fiarba la foc mic pina ce sosul scade bine (mincarea trebuie sa aiba foarte putin sos).

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tort de ciocolata cu migdale

Un tort ciocolatos intens cu note subtile de migdale. Reteta de blat am luat-o de pe site-ul...

Tort de ciocolata cu migdale
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide