Miel umplut

Se alege orezul, se spala in mai multe ape, apoi, dupa ce s-a scurs bine, se fierbe in doi litri de apa clocotita, in care s-a dizolvat o jumatate de

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • O pulpa de miel de 1-1
  • 5 kg
  • maruntaie de miel
  • o cana de orez
  • 4 linguri de unt
  • o lingura de faina
  • o legatura de ceapa verde
  • o legatura de marar
  • 2 legaturi de patrunjel
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare

Se alege orezul, se spala in mai multe ape, apoi, dupa ce s-a scurs bine, se fierbe in doi litri de apa clocotita, in care s-a dizolvat o jumatate de lingura de sare. Ceapa si maruntaiele, tocate marunt, se rumenesc putin in doua linguri de unt incins, apoi se toarna peste orez, se amesteca bine si se mai lasa un sfert de ora sa fiarba, Ia foc mic. Apoi se scot si se omogenizeaza cu mararul si cu o jumatate din cantitatea de patrunjel, tocate marunt, adaugand sare, piper si o lingura de unt. Intre timp, pulpa, curatata si spalata bine, se cresteaza adanc pe lungime, gaura sa se ajunga pe partea cealalta. Se umple cu compozitia, apoi se cos marginile taieturii si pulpa se da la cuptor, intr-o tava unsa in prealabil cu restul de unt. Faina se dizolva in putina apa calduta, apoi se amesteca bine cu vinul, se potriveste cu sare si piper, iar sosul obtinut se toarna peste pulpa de miel. Se lasa pana cand se patrunde bine carnea, intorcand-o din cand in cand si completand sosul cu cate putina apa calduta, daca scade prea mult.
Alte mancaruri recomandate

Tocanita de pui

Dovlecei umpluti

Ciulama de ciuperci

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala