Miel provensal

Se spala carnea, si se condimenteaza cu sare, piper si ierburi de Provence. Daca folosesti rosii uscate, le inmoi mai intai i

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1
  • 2 kg pulpa de miel fara os
  • sare
  • piper
  • 2 lingurite ierburi de Provence
  • 50 g rosii din conserva sau uscate
  • 1 lingura boabe piper
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 2 foi dafin
  • 200 ml vin alb
  • 500 ml supa
  • 2 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 500 g rosii proaspete
  • 2 fire marin si 2 fire de cimbru
  • verdeata (patrunjel
  • marar)

Mod de preparare

Se spala carnea, si se condimenteaza cu sare, piper

si ierburi de Provence.

Daca folosesti rosii uscate, le inmoi mai intai in apa fierbinte timp de 20 de minute.

Daca folosesti rosii proaspete sau din conserva, le scurgi de zeama si le toci cubulete.

Apoi le amesteci cu boabe de piper verde.

Umpli pulpa de miel cu acest amestec si o rulezi. O legi foarte bine cu sfoara.

Se curata ceapa si usturoiul, Se toaca si se aseaza langa carne, impreuna cu foile de dafin.

Se da pulpa la cuptor si se stinge cu vin. Inabusi friptura timp de 2 ore.

Tai felii morcovii si dovleceii si rosiile sferturi.

Cu 20 de minute inainte ca friptura sa fie gata, adaugi

legumele: morcovii, dovleceii, rosiile, marinul, cimbrul

si inabusi toate legumele cu carnea.
Friptura o tai felii si o servesti la masa alaturi de sos si legume.

Alte retete de Paste

Miel betiv

Friptura de miel coroana

Drob de miel special

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura de vara

Mi-am facut de lucru si am prestat o prajitura,chiar daca nu sunt la mine-n bucatarie.....

Prajitura de vara
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide