Miel la gratar

Se taie carnea spalata de miel in bucati potrivite si se pune intr-un castron. Puneti intr-un castronas coriandrul, cimbrul,scortisoara, nucsoara, cui

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg pulpa de miel
  • 2 cepe
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 lingurita rasa coriandru macinat
  • 1 lingurita rasa cimbru usca
  • 1 lingurita rasa scortisoara
  • un varf de cutit nucsoara rasa
  • 2 cuisoare macinate
  • 1 lingurita rasa piper macinat
  • 100 ml uleidefloarea soarelui
  • 100 ml ulei de masline
  • 4 rosii
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 4-5 fire de busuioc verde
  • 2 franzele subtiri
  • tip Bagheta
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se taie carnea spalata de miel in bucati potrivite si se pune intr-un castron.

Puneti intr-un castronas coriandrul, cimbrul,scortisoara, nucsoara, cuisoarele si piperul macinat. Presarati peste carne.

Adaugati vinul, uleiul de floarea soarelui, ceapa tocata si usturoiul tocat.

Puneti castronul la rece de pe o zi pe alta. A doua zi se scurg bine si se pun pe gratarul incins.

Se gatesc pe toate partile, pana cand se rumenesc bine.

Pe gratar puneti painea taiata in doua pe orizontala, apoi in bucati de circa 5-6 cm.

Prajiti feliile cate 1-2 minute pe fiecare parte, apoi amestecati-le cu cateii de usturoi.

Se stropesc cu uleiul de masline si se presara cu amestecul de rosii, oregano si busuioc.
Faceti ca garnitura un sos de usturoi, frecand usturoiul pisat cu sare si ulei de

masline adaugat treptat.

Alte retete de Paste

Friptura de miel coroana

Drob de miel special

Miel betiv

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici

Inca o idee pentru un mic dejun reusit. Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici. Daca nu aveti...

Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide