Miel la cuptor

Se iau cartofii taiati tip chips si se tin in apa timp de 1 h. Se scot pe un servet si se usuca bine. Luam cepele si le taiem rondele fine. Se ia o ti

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 pulpe miel
  • 1 1/2 cartofi curatati si feliati tip chips
  • 2 cepe mari
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 capatana usturoi
  • 12 crengute de cimbru
  • 3 linguri otet balsamic
  • 3 cani supa de vita
  • 85 g unt topit
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se iau cartofii taiati tip chips si se tin in apa timp de 1 h. Se scot pe un servet si se usuca bine.

Luam cepele si le taiem rondele fine.

Se ia o tigaie si se unge cu ulei de masline. Se lasa la incins uleiul si se adauga ceapa impreuna cu 4 crengute de cimbru. Lasam sa se caleasca amestecand periodic timp de 10 minute pentru a nu se prinde ceapa de fundul tigaii.

In continuare dam drumul la cuptor si il lasam sa se incinga la 200 grade. Asezoneaza cartofii cu sare si piper.

Aseaza intr-o tava 1/4 din rondelele de cartofi apoi pune 3 crengute de cimbru si 1/3 din cantitatea de inele de ceapa. Continua cu straturile si ai grija ca la final ultimul strat sa fie cel cu cartofi peste care trebuie sa asezi crengute de cimbru.

Supa de vita trebuie pusa la fiert apoi adaugata in tava cu cartofi. Topeste si untul si adauga-l.

Da tava la cuptor timp de 45 de minute.

Prepararea carnii: Se iau cele 6 felii de pula de miel si se cresteaza adanc, se asezoneaza cu sare si piper. Se pun apoi intr-un sos format din ulei de masline, cimbru si usturoi taiat si se lasa in timpul in care cartofii sunt la cuptor.

Intr-o tigaie incingi cele 3-4 linguri ulei de masline si incepi sa prajesti carnea pe fiecare parte timp de 5 minute. Adauga untul si da carnea prin el pt mai mult gust.

Scoate cartofii din cuptor si pune pulpele de miel peste. Mai adauga niste usturoi si neaparat stropeste cu grasimea lasata din prajirea pulpelor.

Dupa gust mai adauga sare si piper si da la cuptor pentru inca 35 de minute. Pentru rumenirea totala a cartofilor scoate carnea dupa terminarea celor 35 de minute las-o de-o parte si pune din nou la cuptor cartofii.

Este o reteta eleganta si gustoasa. Merita sa o incercati.
Sfat! La servire aseaza pe farfurie prima data cartofii apoi carnea pe care o poti stropi cu sosul lasat de cartofi sau cu supa de vita in cazul in care ti-a mai ramas.

Alte retete de Pasti

Friptura de miel coroana

Pulpa de miel la cuptor

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post