Se unge o tava cu untura dupa care se aseaza mielul si se introduce la cuptor la temperatura de 200 grade. Intre timp se pune la fiert intr-o craticio
Se unge o tava cu untura dupa care se aseaza mielul si se introduce la cuptor la temperatura de 200 grade. Intre timp se pune la fiert intr-o craticioara un pahar de apa, jumate de pahar de vin alb, 1 lingura de otet si 1 cubulet de vegeta. Cind incepe sa clocoteasca se ia de pe foc.
Dupa o ora de copt se scoate mielul si se sareaza pe partea de sus si se intoarce pe cealalta parte dupa care se toarna la salsa din craticioara si se introduce in continuare la cuptor. Dupa o jumatate de ora se scoate inca o data de la cuptor, se sareaza pe partea care nu a fost sarat iar salsa se toarna in craticioara.
Se intoarce pe partea cealalta si se introduce inca o jumatate de ora la cuptor dupa care se scote si taie in bucati, se aseaza pe un platou firbinte impreuna cu salsa. Se poate acompania cu cartofi la cuptor(panaderas).
Reteta de cartofi:
Se curata cartofi si se taie in feliute. Se pun intr-o tava cu o ceapa taiata in pestisori, sare dupa gust, ulei si putina apa, se da la cuptor cam doua ore.
Cind se servesc se presara patrunjel verde pe deasupra.
Mielul se coace in tava de ceramica si se serveste in aceasi tava in care s-a copt. Totul se serveste foarte fierbinte
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post