Preparam mielul: Se pun coastele intr-un recipient nemetalic si se amesteca cu cimbrul, uleiul, coaja de lamaie, usturoiul si jumÄ
Preparam mielul:
Se pun coastele intr-un recipient nemetalic si se amesteca cu cimbrul, uleiul, coaja de lamaie, usturoiul si jumatate din cantitatea de oregano.
Se freaca carnea de miel cu amestecul si se lasa la marinat pentru cel putin 30 de minute dar pana la 24 de ore.
Pentru sos,
Tocam fin tulpinile de patrunjel. Se incinge o tigaie termorezistenta sau o cratita mai mare cu o lingura de ulei. Se adauga usturoiul si patrunjelul tocat si se lasa cca. 1 minut, sa se inmoaie. Se adauga rosiile si restul de
oregano si se fierb 5 minute pana se formeaza un sos,
Se incinge cuptorul.
Crusta se prepara intr-un bol din restul de frunze de
patrunjel, feta, coaja de lamaie, oregano si bucatelele de paine.
Cand se pregateste mielul, se lasa mare parte din marinata pe came, se asezoneaza bine cu sare si piper boabe proaspat macinat si se preseaza amestecul pentru
crusta pe o singura parte a fiecarei bucati de carne. Se asaza cotletele in sos, cu partea cu crusta in sus. Se presara firele de cimbru de la marinata peste carne si sos si se stropeste cu putin ulei de masline. Se lasa mielul la rumenit in sos, neacoperit, timp de 20 de minute Se lasa sa se racoreasca aprox.10 minute, acoperit lejer, astfel incat crusta sa nu se inmoaie, apoi se taie carnea
pentru a se separa fiecare cotlet. Se servesc cu pilaful cu ceapa in unt, cu verdeturi si zeama de lamaie.
Se decoreaza cu cimbru.
Alte retete de Pasti :
Friptura de miel coroana
Drob de miel
Pulpa de miel la cuptor
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post