Miel cu sos de smantana (Fricase)

Pentru miel cu sos de smantana ceapa, morcovii, telina, patrunjelul radacina, se curata, se spala si se cresteaza in patru. Oul se trece sub jet de apa rece.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de miel cu os - 600 g
  • ceapa - 50 g
  • smantana - 100 g
  • morcovi - 50 g
  • oua - 1 galbenus
  • ulei - 100 ml
  • unt - 50 g
  • mazare verde conserva - 250 g
  • faina - 50 g
  • lamaie - 50 g
  • sare dupa gust
  • telina si patrunjel radacina - 50 g

Mod de preparare

Pentru miel cu sos de smantana ceapa, morcovii, telina, patrunjelul radacina, se curata, se spala si se cresteaza in patru. Oul se trece sub jet de apa rece; se separa albusul de galbenus. Lamaia se spala cu apa rece si se extrage sucul. Carnea de miel se spala, se portioneaza si se sareaza. Mazarea verde conserva se scurge de lichid, se trece sub jet de apa rece. Bucatile de miel se introduc in apa rece cu sare si telina; cand incepe sa fiarba, se spumeaza. Se adauga morcovi, patrunjel radacina, ceapa si se fierb 15 minute. Supa obtinuta se strecoara. in 50 ml ulei se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, sare, 700-800 ml de supa si cubul MAGGI. Se fierbe 15 minute. Sosul obtinut se strecoara, se amesteca cu smantana, galbenus de ou si se fierb 8-10 minute. Se adauga bucatile de carne si mazarea. Sucul de lamaie se adauga inainte de final.

Mielul cu sos de smantana se serveste cu unt topit deasupra.


Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala