Miel cu dovlecei

Se ia pulpa de miel, se curata, se dezoseaza si se condimenteaza cu sare si pipe. O presaram cu cimbru taiat marunt. O rulam strans. Se pune

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pulpa de miel mai mare
  • 8 dovlecei
  • 1 leg.cimbru verde
  • 2 linguri miere
  • 6 linguri ulei de masline
  • 150ml vin alb
  • ± sare
  • piper

Mod de preparare

Se ia pulpa de miel, se curata, se dezoseaza si se condimenteaza cu sare si pipe. O presaram cu cimbru taiat marunt. O rulam strans.

Se pune ruloul la frigider pentru 15 minute, pana cand pregatiti dovleceii.

Se spala dovleceii. Ii taiem cubulete si ii stropim cu zeama de lamaie. Se lasa in repaus 10 minute.

Ungeti o tava cu ulei, asezati in tava ruloul de came si puneti tava la cuptor, la foc potrivit.

Se adauga in tava vinul si se intoarce carnea din cand in cand, ca sa se rumeneasca uniform.

Amestecati uleiul ramas cu mierea si cu frunze de cimbru (zdrobite in mojar).

Ungeti din cand in cand carnea cu acest amestec si stropiti-o cu zeama lasata in tava.

Cand carnea se apropie de prajirea completa, puneti in tava si cubuletele de dovlecei si lasati-le la rumenit.
Se poate servi rece sau cald

Alte retete de Paste

Friptura de miel coroana

Drob de miel special

Pasca

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala