Miel cu dovlecei

Se ia pulpa de miel, se curata, se dezoseaza si se condimenteaza cu sare si pipe. O presaram cu cimbru taiat marunt. O rulam strans. Se pune

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pulpa de miel mai mare
  • 8 dovlecei
  • 1 leg.cimbru verde
  • 2 linguri miere
  • 6 linguri ulei de masline
  • 150ml vin alb
  • ± sare
  • piper

Mod de preparare

Se ia pulpa de miel, se curata, se dezoseaza si se condimenteaza cu sare si pipe. O presaram cu cimbru taiat marunt. O rulam strans.

Se pune ruloul la frigider pentru 15 minute, pana cand pregatiti dovleceii.

Se spala dovleceii. Ii taiem cubulete si ii stropim cu zeama de lamaie. Se lasa in repaus 10 minute.

Ungeti o tava cu ulei, asezati in tava ruloul de came si puneti tava la cuptor, la foc potrivit.

Se adauga in tava vinul si se intoarce carnea din cand in cand, ca sa se rumeneasca uniform.

Amestecati uleiul ramas cu mierea si cu frunze de cimbru (zdrobite in mojar).

Ungeti din cand in cand carnea cu acest amestec si stropiti-o cu zeama lasata in tava.

Cand carnea se apropie de prajirea completa, puneti in tava si cubuletele de dovlecei si lasati-le la rumenit.
Se poate servi rece sau cald

Alte retete de Paste

Friptura de miel coroana

Drob de miel special

Pasca

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors