MIEL/BERBEC CU GUTUI

Taiati carnea de ovina in cuburi de ca. 3 cm si dati-o la foc iute intr-o cratita mai serioasa, cu fundul mai gros, pana se rumeneste bine.Scoateti si

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg. de pulpa de miel/berbec/oaie:) fara os(pulpa din fata)
  • 2-3 linguri de ulei de floare
  • O ceapa mare tocata marunt
  • O lingura de bulion/concentrat de rosii dizolvata in 200 ml de apa
  • sau 200 de ml de suc de rodii sau 3-4 linguri de sirop de rodii in 200 de ml. de apa
  • Un bat de scortisoara de 6-7 cm
  • 1/2 de lingurita ienibahar
  • macinat
  • 3 gutui taiate in 8 si curatate de cotor
  • O lingura de unt
  • 1/2 de lingurita de scortisoara macinata
  • Un varf de cutit de cuisoare pisate
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • 3 linguri de zahar
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Taiati carnea de ovina in cuburi de ca. 3 cm si dati-o la foc iute intr-o cratita mai serioasa, cu fundul mai gros, pana se rumeneste bine.Scoateti si puneti carnea deoparte

Dati focul mic si puneti ceapa in cratita in care ati prajit carnea amestecand pana se moaie( cam 5 min).Stingeti cu zeama de rodii sau bulionul dizolvat in apa.

Puneti carnea inapoi in cratita, adaugand betisorul de scortisoara, ienibaharul, sare si piper si lasand sa fiarba acoperit, la foc mic ca. o ora.

Cand carnea e aproape gata, topiti untul intr-o tigaie, la foc moderat si puneti feliile de gutui in ea prajindu-le cam 5-6 minute.

Presarati zaharul, cuisoarele si scortisoara peste gutui, amestecati bine si puneti tot peste carne in cratita.

Adaugati o lingura de zeama de lamaie, acoperiti si lasati pe foc mic inca 30-40 de minute, amestecand ocazional sa nu se prinda.

Potriviti de sare si piper si zeama de lamaie dupa gust si serviti fierbinte cu pilaf clasic.

Reteta propusa de Meshtermare.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors