Mere umplute cu carne macra

Pentru mere umplute cu carne, merele nu se curata de coaja. Se spala, se taie un capacel la partea cu codita. Se scobesc. Se da carnea prin masina.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 12 mere mijlocii
  • 500 g carne macra
  • 1 lingura untura
  • 1 ou
  • sare
  • Pentru sos:
  • 2 Iinguri unt sau
  • untura
  • 8 bucatele zahar
  • 1/2 lingurita faina
  • 2 cesti zeama de carne (sau apa)
  • sare.

Mod de preparare

Pentru mere umplute cu carne, merele  nu se curata de coaja. Se spala, se taie un capacel la partea cu codita. Se scobesc. Se da carnea prin masina. Se prajeste putin in unt sau in untura si se adauga un ou si sare. Se umplu merele, se pun capacele deasupra si se asaza intr-o cratita cu unt. Se face un sos cu zahar ars, un praf de faina si zeama de carne; se toarna deasupra. Se fierb inabusite la cuptor.


Merele umplute cu carne sunt bune calde.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

Am rasfoit youtube-ul si am dat peste aceasta reteta minunata si nu m-am lasat pana nu am incercat-o. Desigur, a suferit...

Desert dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide