Mazare scazuta

Mazarea se scoate din pastai si se spala. Frunzele de patrunjel se spala si se toaca marunt. Se pune mazarea in apa clocotita, usor aga, o fierbem, o

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg mazare (1 kg scoasa din pastai sau cogelata)
  • 1 legatura de frunze de patrunjel
  • 1 lingura de zahar
  • 3 linguri de ulei
  • 2 linguri de faina

Mod de preparare

Mazarea se scoate din pastai si se spala. Frunzele de patrunjel se spala si se toaca marunt.

Se pune mazarea in apa clocotita, usor aga, o fierbem, o strecuram, si pastram zeama.

Infierbantam uleiul, prajim faina in nuanta deschisa la culoare, tragem de pe foc, adaugam frunzele de patrunjel, si adaugam aprox. 3 dl zeama . Amestecam, sa fie fara cocoloase, si turnam peste mazare.

Adaugam atata zeama sa nu devina prea moale. Indesim prin fierbere inceata. Se serveste cu oua-ochiuri sau cu cremvursti, dupa gust.
Alte retete

mazare cu smantana

Supa de mazare

Mazare cu aripioare

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors