Mazare scazuta

Mazarea se scoate din pastai si se spala. Frunzele de patrunjel se spala si se toaca marunt. Se pune mazarea in apa clocotita, usor aga, o fierbem, o

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg mazare (1 kg scoasa din pastai sau cogelata)
  • 1 legatura de frunze de patrunjel
  • 1 lingura de zahar
  • 3 linguri de ulei
  • 2 linguri de faina

Mod de preparare

Mazarea se scoate din pastai si se spala. Frunzele de patrunjel se spala si se toaca marunt.

Se pune mazarea in apa clocotita, usor aga, o fierbem, o strecuram, si pastram zeama.

Infierbantam uleiul, prajim faina in nuanta deschisa la culoare, tragem de pe foc, adaugam frunzele de patrunjel, si adaugam aprox. 3 dl zeama . Amestecam, sa fie fara cocoloase, si turnam peste mazare.

Adaugam atata zeama sa nu devina prea moale. Indesim prin fierbere inceata. Se serveste cu oua-ochiuri sau cu cremvursti, dupa gust.
Alte retete

mazare cu smantana

Supa de mazare

Mazare cu aripioare

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Oua scotiene

Saturandu-ne de clasicele chiftelute, am incercata si aceasta varianta, care ne-a placut tare mult.

Oua scotiene
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide