Mazarea se scoate din pastai si se spala. Frunzele de patrunjel se spala si se toaca marunt. Se pune mazarea in apa clocotita, usor aga, o fierbem, o
Mazarea se scoate din pastai si se spala. Frunzele de patrunjel se spala si se toaca marunt.
Se pune mazarea in apa clocotita, usor aga, o fierbem, o strecuram, si pastram zeama.
Infierbantam uleiul, prajim faina in nuanta deschisa la culoare, tragem de pe foc, adaugam frunzele de patrunjel, si adaugam aprox. 3 dl zeama . Amestecam, sa fie fara cocoloase, si turnam peste mazare.
Adaugam atata zeama sa nu devina prea moale. Indesim prin fierbere inceata. Se serveste cu oua-ochiuri sau cu cremvursti, dupa gust.
Alte retete
mazare cu smantana
Supa de mazare
Mazare cu aripioare
Saturandu-ne de clasicele chiftelute, am incercata si aceasta varianta, care ne-a placut tare mult.
Oua scotiene