Mazare cu prosciutto cotto si mozarrella

Mazarea cu sunca si mozzarella este o mancare delicioasa, deloc greu de pregatit. Daca nu mai stiti ce sa gatiti, aceasta mancare de mazare este solutia ideala!

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100g prosciuto cotto;
  • 1kg mazare inghetata sau mazare verde;
  • 250g mozarrella
  • vin alb (1 paharel)
  • sare
  • piper
  •  

Mod de preparare

1. Am taiat prosciuto cotto bucatele si l-am pus in tigaie sa se topeasca grasimea, cind incepea sa se coloreze am deglasat cu vin alb sec;

2. Cind vinul s-a evaporat am adaugat mazarea congelata (1 kg) si am pus capacul, astfel umiditatea care s-a creat a fost suficienta ca sa faca apa necesara coacerii mazarii, apoi dupa 10 minute am scos capacul si am lasat sa se evapore tot lichidul, apoi am sarat.

3. Cind s-a evaporat tot lichidul am stins focul si am adaugat 2 mozzarelle (250 gr).

Reteta de mazare cu prosciutto si mozzarella a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar.


Noi am mai mincat impreuna numai grisine cu prosciutto crudo, se poate servi si ca garnitura daca preferati dar si ca fel unic.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post