Mazare cu carne de miel

Pentru mazare cu carne de miel carnea se spala, se scurge de apa si se portioneaza. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se oparesc.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de miel cu os - 600 g
  • mazare conserva - 600 g
  • pasta de tomate - 25 g
  • ceapa - 100 g
  • ulei - 100 ml
  • faina - 20 g
  • marar verde - 1 legatura
  • zahar - 10 g
  • apa - 500 ml
  • sare si piper dupa gust
  • rosii proaspete/conserva - 200 g/100 g

Mod de preparare

Pentru mazare cu carne de miel carnea se spala, se scurge de apa si se portioneaza. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se oparesc, se decojesc si se taie felii. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Mazarea conserva se scurge de lichid, se trece sub jet de apa rece. Faina se cerne. Carnea se inabusa in 50 ml ulei cu 50 ml apa si se scoate intr-un vas separat. Ceapa se inabusa in 50 ml ulei; se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, pasta de tomate, cca 500 ml apa fiarta, zahar, sare si piper. Carnea se adauga in sos, se fierbe 10 minute, se adauga rosii, mazare, marar verde si se continua fierberea inca 5 minute.

Mazarea cu carne de miel se serveste calda.


Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala