Maruntaie de pasare cu garnitura de orez

Maruntaiele spalate si curatate se pun la fiert in 1,5 l apa, la foc mic. Se adauga morcovii, napii, telina (daca aveti ciuperci), cepele intregi, fru

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g maruntaie de gasca sau rata
  • 200 g morcovi
  • 150 g napi
  • 150 g ciuperci
  • 100 g telina
  • 2 cepe rosii
  • Patrunjel
  • Frunze de telina
  • 500 g orez
  • cascaval ras
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Maruntaiele spalate si curatate se pun la fiert in 1,5 l apa, la foc mic. Se adauga morcovii, napii, telina (daca aveti ciuperci), cepele intregi, frunzele de telina si patrunjel, sare si piper boabe. Dupa ce toate ingredientele s-au fiert, se ia de pe foc, se indeparteaza grasimea formata pe suprafata apei si se scot legumele.

Maruntaiele, morcovii, napii si telina se tai cubulete. Se spala orezul sub jetul de apa, si se strecoara bine apa. O parte din grasimea indepartata de pe suprafata supei se pune la incins, peste care se adauga orezul si amestecand continuu, se caleste pana cand devine sticlata. Se toarna peste el supa de carne fierbinte. Cand supa incepe sa fiarba, se pune pe foc mic, si acoperit, se lasa sa fiarba. Cand orezul e pe jumatate fiert, se adauga incet legumele si maruntaiele, si se fierb impreuna pana cand orezul se inmoaie.
Alta mancare recomandata

Ardei umpluti

Tocanita de pui

Ciulama de ciuperci

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala