Pui basquaise este o reteta delicioasa de mancare cu carne de pui. Mancarea de pui cu multe legume este o masa consistenta.
Frigi ardeii apoi ii cureti de pielita. Tai puiul in bucati. Intr-un wok cu trei- patru linguri de ulei de masline încins, pui bucatile de pui, asezonezi (sare, piper, cimbru maruntit, boia) si le rumenesti pe toate partile la foc iute. Tai ceapa pestisori si usturoiul felii. Scoti bucatile de pui din wok si pui ceapa, în acelasi ulei, la foc mic, cu un praf de sare, pana devine translucida si fondanta. Adaugi usturoiul si jambonul taiat fasii, asezonezi, iar dupa cinci minute torni vinul alb sec deasupra, apoi lasi sa fiarba la foc mic, amestecand des. Dupa zece minute adaugi fasiile de ardei copt si lasi sa fiarba la foc mic pana aproape se evapora tot lichidul. Adaugi rosii curatate de pielite si taiate bucati sau cele doua cutii de rosii în bulion, amesteci si mai dai un clocot. Adaugi bucatile de pui la sos, acoperi wokul si lasi sa fiarba 30-40 minute, amestecand din cand in cand. Daca sosul scade prea tare, adaugi doua, trei linguri de apa. Adaugi sare si piper daca e necesar si servesti fierbinte.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post