Mancarica din maruntaie de curcan ca la Szatmar

Maruntaiele bine curatate si spalate se acopera cu apa si se pun la fiert. Se adauga frunza de vita de vie, piper si sare. Cand se inmoaie, se adauga

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 750 g maruntaie de curcan
  • 250 g mere
  • 3 linguri ulei
  • 30 g pesmet
  • o frunza de vita de vie
  • sare
  • 4 boabe de piper
  • boia
  • 1 lingurita zeama de lamaie

Mod de preparare

Maruntaiele bine curatate si spalate se acopera cu apa si se pun la fiert. Se adauga frunza de vita de vie, piper si sare. Cand se inmoaie, se adauga merele taiate felii si se fierb in continuare. Paralel pesmetul se prajeste in ulei, se presara cu boia si se adauga la mancare pentru a o ingrosa.

Inainte de servire, se scot frunzele de vita de vie. In partile loculu se serveste ca supa si ca atare, se fierbe cu 1,5 l apa. Se poate servi si rece.
Alte retete mancare

recomandate

Dovlecei umpluti

Tocanita de pui

Spanac cu carne

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Pizza simpla de casa

Incep cu o marturisire care sa va lumineze in legatura cu biletelul scris din poza nr. 5 :)) : cand sa ma rup eu in figuri...

Pizza simpla de casa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide